Det här är Herrljunga cider

Ett dryckesföretag i fjärde generation som startade för mer än 100 år sedan. Fabrik, lager, kontor och gårdsbutik är allt placerat i det lilla samhället Herrljunga. Där allt startade en gång i tiden. 

Spela videoklipp

2019
Vår älskade cider fyller 50 år

Under 50 års tid har Herrljunga Cider producerat sin cider! Som som än idag är en av Sveriges mest populäraste cider 

Herrljunga cider
Herrljunga Cider

2000
Expanderar sortimentet

Under 2000-talet har Herrljunga Cider utvidgat sortimentet till att innehålla saft, glögg, källvatten och en mängd alkoholfria drycker. Herrljunga Cider har även agentur på de internationella varumärkena Lorina Lemonad och Hobgoblin öl. Idag har företaget ca 80 anställda. Fabrik, kontor, lager och gårdsbutik ligger alla i Herrljunga, på den plats där allt en gång började.

1969
Den första cidern lanseras

Maj år 1969 reste dåvarande VD Bertil Branmark och hans son Sture till England för att se på fotboll. Efter matchen besökte de en pub och beställde den lokala specialiteten cider. De fattade tycke och beslöt sig för att starta egen cidertillverkning när de återvände till Sverige. Senare samma år lanserades den första cidern från Herrljunga i sin klassiska gröna flaska. Vad man inte visste då var att detta skulle komma att bli Sveriges mest populära cider*.

*AC Nielsen & Systembolaget 2016

Historian
Herrljunga Cider

1945
Familjen Branmark tar över

Herrljunga Cider AB är idag ett familjeföretag i fjärde generation. Familjen Branmark tog över företaget 1945 och sedan dess har verksamheten expanderat varje år.

1911
Herrljunga cider AB grundas

År 1911 grundades Herrljunga Cider AB (Herrljunga Saft & Vinfabrik) av frikyrkopastor Oskar Svenberg. Pastor Svenberg predikade i bygden runt Herrljunga och behövde nattvardsvin för gudstjänsterna. Då tillgängligheten av nattvardsvin var begränsad började han att tillverka vinet själv för att sälja till andra kyrkor.

Historian

Familjen Branmark

Ägare av Herrljunga Cider sedan 1945

Johan Branmark

Johan Branmark

Katarina Hilton

Katarina Hinton Branmark

Sture Branmark

Sture Branmark

Kontakt

Translate »